0800 21-4343

Готуємось до Дня стартериста!


Передісторія стартера.

 

Якщо дуже коротко - ще до 1910 року двигун автомобіля заводили механічною ручкою, яка, крім того, що кожен її поворот рухав автомобіль вперед і водію треба було умудритись на ходу заскочити в авто і не потрапити під колеса, ще й часто давала “здачу”. У 1908 році удар заводної ручки Cadillac переламав щелепу Байрону Картеру, що спричнило пневмонію, від якої він і помер.

Тоді власник компанії Cadillac поставив задачу своїм інженерам розробити автоматичний стартер, з чим вони успішно і справились. Але було одне "але" - цей стартер ніяк не влазив під капот автомобіля і тому лишався все ще нефункціональним.

 

І саме на цьому місці в цій історії з’являється Чарльз Кеттерінг, який фактично офункціоналив стартер та став праотцем сучасної його версії.

 

Передісторія Дня стартериста.

 

Працюючи на ринку стартерів та генераторів понад 20 років разом з нашими партнерами, клієнтами, постачальниками, контрагентами, ми відчуваємо приналежність до професійної спільноти. Можливо, нас, стартеристів, не видно - але від нас усіх залежить дуже багато! 

Тому вирішили об’єднати нас усіх особливим атрибутом - професійним святом, яким стане День стартериста.

 

А датою святкування обрали день народження Чарльза Кеттерінга, про якого розповідали вище - 29 серпня.

 

Слідкуйте за новинами на сайті - далі буде. Готуємо святкові пропозиції!

01-01-1970